WAAROM?

Work-out voor lichaam en geest

Skaten is goed voor je conditie. Je bent voortdurend in beweging, dus gaan je hart en longen aan het werk. Het is een echte duursport. Bij een goede skatetraining verbrand je bijna evenveel calorieën als bij hardlopen: ongeveer 285 calorieën per 30 minuten. Daarnaast is skaten een flinke work-out voor je heupen, billen en bovenbenen, waardoor je lichaam sterker en strakker wordt.

Skaten is veilig voor knieën en enkels. De beweging die je bij skaten maakt, heeft een lagere impact op je lichaam dan bv. hardlopen. De schokbelasting is ongeveer 50% lager. Je verkleint de kans op blessures aan knieën en enkels. Dus als je zwakke enkels of knieën hebt, is skaten een aanrader.

Skaten kan je op je eentje doen, maar nog liever in groep! Je kiest zelf hoe sociaal je deze sport maakt. Onderschat zeker niet wat sporten doet met je hoofd; Fysiek bezig zijn maakt je energiek en krachtig, scherper in je reacties en geeft je zelfvertrouwen een boost. Je slaapt beter en hebt minder last van gepieker. Als je beweegt, verwaait de stress en laden je batterijen weer op. Beweging is een krachtig medicijn, ook voor de geest.

Skaten is goedkoop! Als je eenmaal je skate-uitrusting bij elkaar hebt, heb je in principe geen bijkomende kosten meer. Je betaalt jaarlijks lidmaatschap waarmee je ook meteen 24/7 verzekerd bent tijdens het beoefenen van je sport. En… je skates kunnen dienen als vervoermiddel, je kan skaten naar je werk. Sport meets mobiliteit :).